Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 

GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE HAZIRLANAN "FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI REHBERİ" YAYIMLANDI

GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE HAZIRLANAN

Dünyada ve ülkemizde bilgi üretmek ve bilgiyi faydalı bir ürüne dönüştürmek toplumsal gelişim için bir gereklilik hâline gelmiştir. Bu bağlamda ekonomik gelişmişlik göstergelerinden biri olan fikri ve sınai mülkiyet hakları,  buluş yapan insanları koruduğu kadar daha fazla yaratıcı fikrin güvenle ortaya konulabilmesi için zemin de hazırlamaktadır.

Genel Müdürlüğümüzce öğrencilerimizin girişimci, yenilikçi, sorun çözebilen, öz güven sahibi, fikirlerini her ortamda ifade edebilen mutlu bireyler olarak yetiştirmesi amaçlamaktadır.

Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda öğrencilerimizi araştırmaya sevk etmek, matematik ve fen alanında bilim insanı yetiştirmeye kaynaklık etmek, ilgi ve yeteneği bu yönde olan öğrencileri ilgi alanlarına yönelik yükseköğretim programlarına yönlendirmek, yabancı dil becerilerini geliştirmelerini sağlayarak bilimsel, teknolojik ve kültürel gelişmeleri takip etmelerini sağlamak, teknoloji, matematik ve fen bilimleri alanında yeni buluşlar üretebilecekleri ve yapılan yeni çalışmaları inceleyebilecekleri ortamları yaratmak için gerekli çalışmalar yapılmaya devam ediyor.

Öğrencilerimizin teknolojik ve endüstriyel gelişime katkı sunabilmelerini sağlamak amacıyla fikri ve sınai mülkiyet hakları farkındalığını artırmaya yönelik çalışma­ların geliştirilmesi için Genel Müdürlüğümüzce "Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Rehberi" hazırlandı. Rehber kitap Yönetici ve Öğretmen Kütüphanesi'nde yayımlandı.

Rehber kitapta öncelikle öğrencilerimizin kendilerini keşfetmeleri ve böylece neler yapabileceklerini görmelerini sağlamak amacıyla örneklere yer veriliyor. Kitabın birinci bölümünde "Buluş", "Patent", "Fikri Mülkiyet Hakkı", "Patentlenebilirlik Kriterleri" ile ilgili bilgilere ve örneklere yer veriliyor. Kitabın ikinci bölümünde ise "Tasarım"ın ne olduğu ve tasarım yaparken dikkat edilmesi gerekenler anlatılıyor. Kitabın üçüncü bölümünde "marka" değerinin ne olduğu ve marka tescili için yapılması gerekenler tanıtılıyor. Son bölümde ise "MEB Teşvik Sistemi" ile ilgili bilgilere yer veriliyor.

"Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Rehberi" ile öğrencilerimizin öz güveni ve akademik başarısı yüksek; aynı zamanda da ülke ekonomisine katkı sunabilen girişimciler olması sağlanabilecek.

"Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Rehberi"ne ulaşmak için tıklayınız.

Atatürk Bulvarı No 98 Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Bina Kat 5 Kızılay ÇANKAYA ANKARA - Personel İletişim

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.