
Türkiye'nin en büyük lise yerleşkesi olan Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin'in teşrifleriyle düzenlenen törenle açıldı.
Külliyede, her eğitim binasında 40 derslik olmak üzere toplam 345 derslik, 2 fizik laboratuvarı, 2 biyoloji laboratuvarı, 1 bilgisayar laboratuvarı, 2 görsel sanatlar atölyesi, 2 müzik dersliği, 3 destek eğitim odası, 3 zümre odası ile iş sağlığı ve güvenliği odası, kız ve erkekler için mescitler ve doktor odası bulunuyor.
Yerleşkede 3 Anadolu lisesi, 1 fen lisesi, 2 mesleki ve teknik Anadolu lisesi ile atölyesi, 1 imam hatip lisesi, 1 spor lisesi, 1 bilim ve sanat merkezi, 1 özel eğitim uygulama okulu, 50 oda ve 151 öğrenci kapasiteli kız yurdu, 50 oda ve 151 öğrenci kapasiteli erkek yurdu, 600 kişilik uygulama camisi, 2 kapalı spor salonu, 10 açık spor sahası, 2 konferans salonu, 1 merkez kütüphane, 1 amfi tiyatro, idari hizmet binası ve anasınıfı, 456 araç kapasiteli kapalı otopark ve 46 araç kapasiteli açık otopark yer alıyor.
Ayrıca Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesi, 147 kişi kapasiteli planetaryumu ile güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı bir gözlem ortamına da ev sahipliği yapıyor.
"Kültürün ve geleceğin temellerinin atıldığı bir ilim yuvası olacaktır"
Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle, ülkemizin eğitim vizyonuna yön verecek Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesi'nin açılışını büyük bir gururla gerçekleştirdik. Türkiye'nin en büyük lise eğitim yerleşkesi olma özelliği taşıyan bu külliye, sadece bir eğitim yapısı değil, bilimin, kültürün ve geleceğin temellerinin atıldığı bir ilim yuvası olacaktır."