Ömer SARICA

Öğretim Materyalleri ve İçerik Geliştirme Daire Başkanı

Öğretim Materyalleri ve İçerik Geliştirme Daire Başkanlığının görevleri şunlardır:

1)   Öğretim materyallerinin yazım standartlarını ilgili birimlerle koordineli olarak belirlemek.

2)   z-Kitap çalışmalarını ilgili birimlerle ile işbirliği hâlinde yürütmek.

3)   Öğretim materyallerinin ve içeriklerin standartlarını ilgili birimlerle ile işbirliği hâlinde belirlemek, konu ve kazanımlar doğrultusunda ihtiyaç analizlerini yapmak ve oluşan ihtiyacı ilgili birimlere bildirmek.

4)   Öğretim materyalleri ve içeriklere dair araştırma ve planlamalar yapmak.

5)   Eğitim ve öğretimin teknolojik içerikli materyaller ile desteklenmesine yönelik program, senaryo, film ve benzeri yayınların standartlarını ilgili birim/daire başkanlıkları ile işbirliği hâlinde belirlemek ve bu tür içerikler geliştirmek.

6)   Öğretim materyalleri ve içeriklerin zaman ve tedarik yönünden planlamalarını yaparak ilgili birime bildirmek.

7)   Destekleyici öğretim materyali olarak derslerin konu ve öğrenme çıktıları doğrultusunda soru havuzlarının ve materyallerinin oluşturulmasını sağlamak.

8)   Üretilen veya geliştirilen öğretim materyalleri ve içeriklerin; şekil, konu ve kazanımlara uygunluğunu kontrol ederek kabulünü yapmak.

9)   Eğitim ve öğretimde uygulanan yeni teknoloji ve gelişmeleri takip etmek ve bağlı okullarımızda uygulanmasını sağlamak.

10)   İhtiyaç duyulan video, ses, görsel, eğitsel oyun, etkileşimli içerik, animasyon, simülasyon ve benzeri içerik ve materyalleri derslerin konu ve öğrenme çıktılarına uygun olarak belirlemek ve oluşan ihtiyacı ilgili birime bildirmek.

11)   Elektronik öğretim materyalleri ve içerikler için kullanıcıların ya da tedarikçilerin geliştirdiği elektronik materyalleri ilgili birimlerle koordineli olarak incelemek ve değerlendirmek.

12)   Öğretim materyalleri ve içerikler ile ilgili fihristi tutmak.

13)   Derslerin konu ve öğrenme çıktıları doğrultusunda uygun öğretim materyallerini belirlemek amacıyla Bakanlığın ilgili birimleri ile üniversite, kamu, özel kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak, gerekli komisyonları oluşturmak, çalışmaları planlamak ve takip etmek.

14)   Öğrenme-öğretme süreçlerinde, bireysel farklılıkları ve öğrenci merkezli yaklaşımı esas alan materyaller geliştirmek.

15)   Öğrencilerin hedeflenen öğrenme çıktılarını gerçekleştirmeye yönelik materyal/etkinlikler geliştirmek.

16)   Bakanlıkça hazırlanan bireysel öğrenmeyi destekleyici dijital platformların etkin ve verimli kullanılması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak.

17)   Bakanlıkça hazırlanan “Destek Sistemleri’nin ölçme ve bireysel öğrenme amaçlı kullanımını sağlayıcı çalışmalar yapmak.

18)   “Destek Sistemleri” üzerinden öğrencilerin öğrenme kayıplarını telafiye yönelik düzey belirleme testleri oluşturmak ve uygulamak.

19)   Öğretmenlere yönelik dijital içerik geliştirme eğitimleri düzenlemek.

0(312) 413 15 92