Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 

PANSİYONLU OKULLARDA AFETLERDEN KORUNMA BİLİNCİ EĞİTİMİ

PANSİYONLU OKULLARDA AFETLERDEN KORUNMA BİLİNCİ EĞİTİMİ

PANSİYONLU OKULLARDA AFETLERDEN KORUNMA BİLİNCİ EĞİTİMİ

FAALİYETİN AMACI

Afetlerin neden olabileceği zararları en aza indirmek ve hatta bazılarını ortadan kaldırmak, afetlerle iç içe yaşayan bir toplum olmanın bilinciyle önlem alma ve zarar azaltma kültürünü geliştirmek, bu alanda eğitim faaliyetlerini hızlandırmak ve pansiyonlu okulların tümüne ulaştırmak amacıyla "Güvenli Yaşam Eğitimi" başlatılmıştır.

FAALİYETİN GENEL DEĞERLENDİRMESİ   

Ülkemizde son yıllarda yaşanan afetler, afete yönelik yaklaşımlarda eğitimin önemini ortaya koymuştur. Bu afetler sonrasında yaşanan felaketler ve uluslararası gelişmeler doğrultusunda afet eğitimi yeniden ele alınmıştır. Afetlere karşı hazırlıklı olmak hayati önem taşımaktadır.  Afetler oluşmadan önce önlem alma faaliyetlerini içeren "risk azaltma" ve "hazırlıklı olma" çalışmaları hız kazanmıştır. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışma ve devamında yapılacak akran eğitimi ile okullarımızda oluşturulacak bilince katkı sağlayacaktır.

Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Türkiye Kızılay Derneği arasında tarihinde imzalanan protokol gereği, Türk Kızılayı afet eğitimi uzmanlarınca Genel Müdürlüğümüze bağlı pansiyonlu okullarda görev yapan yöneticilere, nöbetçi belletmen/belletmenlere yönelik afet eğitimlerinin yapılması planlanmıştır. Bu çerçevede ülkemiz Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde bulunan Kocaeli, Sakarya, Düzce, Çankırı, Bolu, Amasya, Tokat, Erzincan, Erzurum, Muş ve Van illeri öncelenerek eğitimler başlatılmıştır. 11 Şubat 2021 tarihinde saat 10.30'da Kocaeli ilinde, 14.30'da Sakarya ilinde Genel Müdürlüğümüze bağlı pansiyonlu okullarda görev yapan yönetici, nöbetçi belletmen/belletmenlere uzaktan eğitim yoluyla Deprem ve Korunma Bilinci, Kütle Hareketleri (Heyelan) ve Korunma Bilinci, Sel ve Korunma Bilinci, Çığ ve Korunma Bilinci, Orman Yangınları ve Korunma Bilinci konularında eğitimleri verilecektir.

Eğitimlere çevrimiçi olarak katılım sağlayacak katılımcıların aktif olarak soru sorması sağlanacak, eğitim sonunda anlık olarak paylaşılan anketler katılımcılar tarafından çevrimiçi olarak doldurulacak ve eğitimin memnuniyeti ölçülecektir.

Eğitimler, KAF üzerindeki illerinden başlamak üzere her hafta perşembe günleri Türk Kızılayı afet eğitimi uzmanlarınca Genel Müdürlüğümüze bağlı pansiyonlu okullarda görev yapan yaklaşık 500 yönetici, nöbetçi belletmen/belletmene eğitimler verilecektir. KAF üzerindeki illerden sonra eğitimlerin ülke geneline yaygınlaştırılması planlanmaktadır.

 

Atatürk Bulvarı No 98 Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Bina Kat 5 Kızılay ÇANKAYA ANKARA - Personel İletişim

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.