Genel Müdürlüğümüzün sosyal bilimler liseleri arasında düzenlediği "Sosyal Bilimler Liseleri Öyküleriyle Türkülerimiz" türkü şöleni MEB Şûra Salonu'nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Genel Müdürlüğümüzün sosyal bilimler liseleri arasında düzenlediği "Sosyal Bilimler Liseleri Öyküleriyle Türkülerimiz" türkü şöleni MEB Şûra Salonu'nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Kültürel bir değer olan türkülerimize öğrencilerimizin ilgisini artırmak, sanatsal yeteneklerini geliştirmek ve kültürel devamlılığı sağlamak amacıyla planlanan etkinliğe Genel Müdürlüğümüze bağlı sosyal bilimler liselerinde öğrenim gören öğrenciler katıldı.
Sayın Bakan Yardımcımız Petek Aşkar ile birim amirleri, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla bugün gerçekleştirilen şölene "Öyküleriyle Türkülerimiz" etkinlik sürecinde TRT repertuarından seçtikleri türküleri, öyküleriyle birlikte seslendirerek bölge temsilcisi olan; Ankara/Keçiören Sosyal Bilimler Lisesi, Antalya/Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi, Diyarbakır/Diyarbakır Sosyal Bilimler Lisesi, İstanbul/Şile Oya-Ali Osman Keçici Sosyal Bilimler Lisesi, Manisa /Salihli Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi, Samsun/İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi, Van/Erciş Sosyal Bilimler Lisesi katıldı.
Şölenin açılışında konuşmasını gerçekleştiren Genel Müdürümüz; "Büyük çoğunluğu anonim olan, içinde mutlaka bir öykü barındıran türkülerimiz; Karacaoğlan'ın, Köroğlu'nun, Dadaloğlu'nun, Âşık Veysel'in, Neşet Ertaş'ın ve daha nice halk ozanının deyişleriyle tarih boyunca oluşturduğumuz duygu ve düşünce dünyamızın ve tüm kültürel varlığımızın taşıyıcısıdır.
Türküler kadar, türkülerin hikâyeleri de ilginçtir. Dinlediğimiz bir türkünün hikâyesini öğrendiğimizde, türküyü daha başka dinleriz, türkünün hikâyesi sözlerinden daha çok etkileyebilir bizi. Bu nedenle şölenimizde sadece türkülerin ezgisine değil hikâyelerine de yer verdik.
Bu şölenle; öğrencilerimizde millî ve manevî değerlerimiz konularında farkındalık oluşturmayı, türkülerimiz aracılığıyla kültürel değerlerimizin yaşatılmasını ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamayı, öğrencilerimizin ders dışındaki zamanlarında sanatsal alanlardaki becerilerini geliştirebilmelerini, türkülerdeki olgu ve olaylar vasıtasıyla öğrencilerimizde tarih bilinci oluşturmayı ve Türkçe dil becerilerini doğru ve etkili kullanma yeterliliklerini desteklemeyi hedefledik.
Eğitimciler olarak biliyoruz ki türküler müzik olmanın ötesinde farklı anlamlara ve öğretilere sahiptir. Bu nedenle çok güçlü eğitim ve öğretim materyali olma özelliği taşırlar. Genel Müdürlük olarak bağlı okullarımızda öğrenim gören çocuklarımızın sadece akademik alandaki başarılarından sorumlu olmadığımızın, sosyal ve duygusal anlamdaki gelişim ve değişimlerinden de sorumlu olduğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz. Onların kişisel gelişimlerine en mükemmel şekilde destek vermek amacıyla çalışıyoruz. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, il yöneticilerimize, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve bütün çalışmalarımızın merkezinde yer alan ve bugün burada türkülerini seslendirecek olan geleceğimizin teminatı gençlerimize teşekkürlerimi sunuyorum ve keyifli vakit geçirmenizi diliyorum." sözleriyle etkinlikle ilgili değerlendirmelerini ifade etti.
Şölende okulların performanslarının sunulmasının ardından bölge birincisi olan öğrencilere ve danışman öğretmenlerine ödülleri Sayın Bakan Yardımcımız Petek Aşkar tarafından verildi. Aile fotoğraflarının çekilmesinin ardından Büyük Ozan Âşık Veysel'in Uzun İnce Bir Yoldayım türküsü salondaki konukların katılımıyla birlikte seslendirildi.
Genel Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen "Sosyal Bilimler Liseleri Öyküleriyle Türkülerimiz" etkinliğine katılan öğrencilerimiz yarın Ankara'da gerçekleştirecekleri ziyaretlerin ardından illerine dönecekler.